Social Icons

maandag 16 juni 2014

Geld verdienen met stempels?

Jolanda Stultiens is directeur van Kantoorstempels.nl, één van de weinige overgebleven stempelfabrieken in ons land. De in Eindhoven gevestigde onderneming houdt zich puur bezig met de productie van stempels. Alle artikelen worden in eigen huis vervaardigd. Eerder al liet Stultiens in dit blad weten dat de omzet van het bedrijf alleen maar groeit - afgelopen jaar zelfs met tien procent. 'We zijn goed bezig', voegt ze er veelbetekenend aan toe.

Kantoorstempels.nl (zeven man personeel) levert vooral aan het Mkb, maar probeert ook bij de kantoorvakhandel te groeien. Al valt dat laatste niet mee. Jammer, vindt Stultiens: 'Er is serieus geld mee te verdienen'.

Eigen onderzoek laat zien dat klanten de service van Kantoorstempels waarderen met het cijfer 9,2 en over de hele linie geven ze de onderneming een 8,9. Als we de directeur voorleggen dat dat uitzonderlijk hoog is, antwoordt ze: 'Wij proberen de klant heel goed te informeren en het juiste advies te geven. Gevraagd en ongevraagd. Het gaat er ook om dat je als bedrijf een goede indruk achterlaat. Plus: we hebben gemotiveerde mensen in dienst. Sinds kort is het hier zo dat nieuwe medewerkers worden "aangenomen" door collega's, met als belangrijkste criterium dat ze in het team moeten passen. Inmiddels zijn twee sollicitatieprocedures zo verlopen. Dit jaar hopen we nog een of twee medewerkers erbij te krijgen."
Ze signaleert weinig nieuwe trends in stempelland. 

Wel noemt ze het Nix18 horeca stempel (geen alcohol onder de achttien jaar, red.): 'Op het moment dat dat werd ingevoerd hadden wij al een mailing gestuurd naar alle kroegen en discotheken in Nederland'. Wat haar opvalt, zegt Stultiens, is de vraag naar grote stempels. 'De consument gaat een stempel ook gebruiken voor andere toepassingen. Wij dragen leuke ideeën aan over wat je met de producten kunt doen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.